Kuidas tööl muutustega kohaneda?

Oled sa nõus, et nii me ise kui ka meid ümbritsev on pidevas muutumises?! Iga uus päev toob uue alguse ja uued võimalused – sõlmime uusi suhteid, võtame vastu uusi väljakutseid ja avastame uusi vaatenurki. Kui edasiliikumine ja areng toimub meile sobivas tempos, rahulikult, suuremate raputuste ja suunamuutusteta, siis kulgeme oma harjumuste rütmis.

Meid toetavad omaks saanud ja kinnistunud käitumismustrid, kogemused ja teadmised. Mis aga juhtub siis, kui kogeme ootamatust, mis meie toimimist olulisel määral mõjutab, murrangut, mis tugevalt raputab? Töö kontekstis võivad sellisteks muudatusteks olla näiteks töökoha vahetamine, uus roll, uued tööülesanded või eesmärgid, muutused meeskonnas – uus kolleeg või juht.

Muutused on paratamatud ja vajalikud. Olles ise muutuse algatajaks, omame toimuva üle suuremat kontrolli, istume juhiistmel ja liigume meile sobivas ja vajalikus suunas. Kui aga muudatus toimub meist sõltumata ja justkui surutakse meile peale, siis võib see hõlpsalt jalad alt lüüa. Stabiilsust kõigutavad sündmused külvavad omajagu segadust ja võivad tekitada ärevust ja hirmu. Võivad, ent ei pruugi – kui muutusi juhitakse targalt ja hoolivalt, tunneme end turvalisemalt ja hoitult. Kui aga puudub selgus ja valitseb teadmatus, siis võib see mõjuda suisa halvavalt. Kuidas tulla toime olukorras, kus tasakaal kaob – tasakaal ja sellega koos kontroll olemasoleva olukorra üle?

Meie võime kohaneda sõltub suuresti sellest, kuivõrd oleme valmis ja suudame vanast lahti lasta, aktsepteerida ja mõtestada uut olukorda ning leida selles endale uusi võimalusi ja tähendust. Kuidas liikuda ebakindlusest ja protestist aktsepteerimiseni? Mis aitab sobituda uue oluga? Kuidas iseennast aidata?

  1. Märka ja aktsepteeri oma tundeid. Luba endal olla natuke õnnetu ja segaduses ja pahane – jaga oma tundmusi lähedasega, räägi olukorrast usalduslikule kuulajale. Tunnete ignoreerimine ei vii sind leevendusele ja lahendusele lähemale. Küll pane tähele, et emotsioonide laviin sind endaga kaasa ei viiks.
  2. Mõtesta olukord enda jaoks lahti ja aseta perspektiivi. Hinga sügavalt sisse, pööra pilk sissepoole ja leia vastus küsimusele, mis täpselt selles olukorras sinu jaoks selliseid tundmusi tekitab? Millised hirmud selle ebamugavuse taga peituvad? Ehk on sul varem sarnaseid olukordi olnud – kui jaa, siis meenuta, kuidas sa tollal uue olukorraga kohanemisega toime tulid? Mis sind aitas? Mida enda kohta õppisid?
  3. Näe positiivset. Elu ei ole ühedimensiooniline, igal olukorral on erinevaid tahke. Kui võtad aega, et vaadata ja leiad, mida positiivset ja kasulikku see olukord pakub, on edasiliikumine palju sujuvam. Mis annab põhjust tänulikkust tunda? Mida kasulikku sellel olukorral sulle pakkuda on?
  4. Ole aktiivne osaline mitte kõrvaltvaataja. Hästi lihtne ja samas ebakonstruktiivne on asetada end ohvrirolli – sellisest käitumisest on vähe võita. Pigem suuna oma mõte sellele, mida sa ise teha saad. Kellega võiksid asju arutada, et juhtunut paremini mõista? Mida sa vajad, et edasi liikuda? Millised uued eesmärgid võiksid endale seada? Millise inimesena sa sellest olukorrast välja tahad tulla?
  5. Hoia ennast. Tormiline muutuste aeg nõuab palju energiat. Võid ehk olla tundnud, kuidas vaimne või füüsiline pinge sind tööpäeva õhtuks tühjaks imeb. Sellistel perioodidel on lihtne iseennast unustada – loobuda oma tavapärastest harrastustest, muretseda rohkem, magada vähem. Hoia iseennast oma prioriteetide nimekirjas. Jätka toimivat päeva rutiini, kus on tegevusi, mis aitavad ümber lülituda, tasakaalu leida ning võimaldab piisavat uneaega.

„Change is hard at first, messy in the middle and gorgeous at the end.“ R. Sharma

Muutused on vältimatud. Ikka ja jälle satume olukordadesse, kus peame leidma võimalusi sobituda ning jätma tuttavliku ja harjumuspärase. Julgustav on teadmine, et tihtipeale on need kõige ebamugavamad ja enam frustratsiooni tekitavad ajad meie jaoks kõigeõpetlikumad.